HomeElbert WallerPrijs indicatiesBeursdeelnameContact

Zoek in de website:

Zoek in de website

CopyrightDisclaimer
Show English text

Zeilen en knopen, spijkelen en verkopen

Oude zeilschepen, de tuigage van ronde schepen en platbodems, hun bouwwijze - van jongs af aan heeft het mijn interesse. De vormen van romp, van oogstrelend tot functioneel, het silhouet van hun tuig, het blijft boeien.

Het respect voor de generatie die met deze schepen hun boterham verdiende, groeide met de gelegenheden er zelf op te varen. Het zeilen met dergelijke schepen vereist kennis van hun tuigage, dus ook van steken en knopen.

Opleiding

Het kiezen van een opleiding lag in de jaren '60 wat anders dan nu. Het werd de technisch commerciële richting. Ik heb voor meerdere bedrijven veel gereisd en leuke functies mogen vervullen. Door crisis en fusies kwam daar helaas een te vroeg einde aan en door de leeftijd bleef dat zo.

Mijn echtgenote vond wel werk en stimuleerde mij een oude wens en hobby op te pakken. De vakopleiding voor Zilver- en Goudsmeden te Schoonhoven was een heerlijke ervaring. Sinds 2005 ben ik afgestudeerd als goudsmid met certificaten van zilversmeden.

Eigen stijl

Het begon met het maken van zilveren sieraden met scheepsknopen als basis ontwerp. Een herkenbare stijl die geleidelijk meer vorm en diversiteit krijgt.

Mijn producten, allen van meesterteken en gehaltestempel voorzien, maak ik met veel plezier. Ze zijn degelijk en bedoeld om jaren mee te gaan, een investering die geleidelijk aan meer waard zal worden.

© 2021 Edelsmederij Cepheia - Zilverwerk in nautische stijl